Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Transparante corruptie bij FIFA-verkiezing

29-05-2015

Deze stem is mede mogelijk gemaakt door Gazprom

De FIFA verraste vandaag met een volledig transparante verkiezing van de nieuwe voorzitter. Tijdens het uitbrengen van de stemmen werd constant openheid van zaken gegeven over de herkomst van het geld waarmee de stem was gekocht.

 

De duurste stem was die van de Russische bond. Gasproducent Gazprom, energy unites people,  betaalde ruim 160 miljoen euro voor de stem op Sepp Blatter. De wereldvoetbalbond is tevreden met de verkiezing nieuwe stijl. De transparantie weerhield multinationals, hedgefunds en particuliere investeerders er niet van om Blatters herverkiezing te sponsoren.

 

Er zat ook een Nederlands tintje aan de corruptie. De stem van Burkina Faso werd volledig gefinancierd door het omstreden Zwijndrechtse familiebedrijf Jansen & Zoon Laminaat. Laminaat met karakter.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.