Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Philips Freriks neemt het laatste Groot Dictee af

02-06-2017
Omroep NTR maakte op 24 mei bekend per direct te stoppen met het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Het jaarlijkse televisieprogramma, dat al 27 jaar te zien was, trok de laatste jaren te weinig kijkers en is volgens de omroep over het hoogtepunt heen. Presentator Philip Freriks, die het evenement in 1990 naar Nederland haalde, was op zijn zachtst gezegd teleurgesteld. Daarom brengt hij bij Pauw een ode worden gebracht aan Het Groot Dictee. Speciaal voor de gelegenheid schreef Bart Chabot een dictee, dat is gecontroleerd door het Genootschap Onze Taal, en wordt voorgedragen door de schrijver zelf. Presentator Philip Freriks zal vervolgens de tekst dicteren aan vier gasten: Cabaretier Steven Brunswijk alias De Braboneger, thrillerschrijver Marion Pauw, woordvoerder van de Amsterdamse politie Ellie Lust en culinair journalist Jol Broekaert.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.