Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Aardbeving nabij Turkije en Griekenland in beeld

  •  
21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Aardbeving Kos
Een aardbeving met een kracht van 6.7 op de schaal van Richter teisterde afgelopen nacht de kust van Turkije en het Griekse Kos. Het epicentrum was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum. Door de aardbeving ontstond een kleine vloedgolf. Deze beelden, gefilmd door een beveiligingscamera in een supermarkt, laten zien hoe sterk de beving was.
WATCH: Surveillance footage from a shop in Bodrum, Turkey, shows the moment an earthquake hit. STORY: https://t.co/M9PVL0ZL6r pic.twitter.com/jfaIwNQgWH
De aardbeving vannacht heeft aan een Turkse en een Zweedse toerist het leven gekost. Zeker 120 mensen raakten gewond. In Turkije liepen meer dan zeventig mensen verwondingen op. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt geen aanwijzingen te hebben dat er Nederlandse slachtoffers zijn. De schade in de Turkse badplaats en op het Griekse eiland is aanzienlijk, zoals de video hieronder ook laat zien.   
#Earthquake #Kos Adasında Defterdar Camii dışında Kale Camii de hasar görmüş. pic.twitter.com/50xPTulZOe
Via reisorganisatie TUI Nederland zitten er zo'n 2700 mensen op Kos. Volgens een woordvoerster is een hotel waar tientallen TUI-gasten verblijven zo beschadigd dat de mensen er weg moeten. Waarschijnlijk vertrekt er morgen pas weer een vlucht vanuit Nederland naar het eiland, om daarna terug te vliegen naar Schiphol, meldt de NOS .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.