Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Architectuur-liefhebbers, vergeet Airbnb!

  •  
17-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
uitgelicht-1
Geen lawaaiige buren, geen goor beddengoed en geen gedeelde badkamer. Voor wie een paar duizend euro verblijfskosten kan betalen, is er het stijlvolle alternatief op Airbnb: PlansMatter.
PlansMatter is een initiatief van een architectenechtpaar uit Minneapolis, Connie Lindor en Scott Muellner. De twee ontmoetten op de architectuurfaculteit van de University of Minnesota. Hun start-up, vorig jaar opgezet, is een huurservice zo ongeveer als die van verhuursite Airbnb. Alleen deze ‘versie’ is speciaal voor de ontwerp- en architectuurliefhebbers. De prijzen verschillen zo tussen de 100 tot 1000 euro per nacht. 
Om de consument tegemoet te komen valt er onder het kopje ‘ Truths ’ te lezen wat er mankeert of mist aan de verhuurde woning. Denk aan: geen wifi.
1 airbnb
Dit appartement in Zwitserse bergen bestaat uit twee verblijven, beide voorzien van twee slaapkamers en twee badkamers. Prijs per nacht: 250 euro.
2 airbnb
Dit plattelandshuis in Canada grenst aan een paardenweide, heeft een slaapkamer, een badkamer en je betaalt 150 euro voor een nacht.
3-airbnb
Deze ‘ Rolling Huts ’ in het hoge noorde van de VS bevatten elk een slaapkamer met daarin drie bedden en een krappe badkamer. Prijs per nacht: 115 euro.
5 airbnb
In  Shobac Schoolhouse (twee slaapkamers, drie bedden, anderhalve badkamer) verblijf je voor 220 euro per nacht.
airbnb 7
Fairhaven, Australia
In dit huis op palen (een slaapkamer met één tweepersoonsbed en één badkamer) slaap je voor maar liefst 370 euro per nacht. Je hebt uitzicht over het strand en de oceaan.
6 airbnb
De laatste die wij de moeite van het uitlichten waard vonden, is deze villa in Californië. Vier slaapkamers, vier bedden, drie badkamers, 850 euro per nacht. 

Meer over:

architectuur, airbnb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.