Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Autobezitters, opgelet

  •  
21-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto
Als de zomer op z’n heetst is, sijpelen steevast de berichten binnen van hulpdiensten uit binnen- en buitenland die een autoruit insloegen om achtergelaten honden te bevrijden. Of, in ergste geval: kinderen. En niet zelden zijn de hitte en uitdroging dan al fataal geworden.
In tien minuten kan de temperatuur in een auto oplopen tot 50 graden. Via een geënsceneerd opsporingsbericht, dat gisteren viral ging, hoopte de Dierenbescherming dinsdag de aandacht van autobezitters te trekken.

Kinderen

texas
In de Verenigde Staten sterven jaarlijks gemiddeld 37 kinderen in een te hete auto. Bishop Curry (10) uit het Texas hoorde het verhaal van een baby die overleed in een auto die geparkeerd stond in zijn straat, en wilde iets aan dit probleem doen. Hij bedacht de ‘oasis’, een sensor die aan de achterkant van de hoofdsteunen in auto’s dient te worden geplaatst. Bij een bepaalde temperatuur blaast het apparaatje koele lucht en schakelt het de hulpdiensten in.
De New York Post wijdde een artikel aan het initiatief van Curry, dat hij middels crowdfunding wil gaan uitvoeren. Een prototype is al gemaakt. Van klei. De 20.000 dollar die hij nodig heeft om zijn project van de grond te krijgen, is behaald .

Meer over:

hitte, auto, zomer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.