Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Verklaring van zorgboerderij de Hoge Aard

15-10-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1001 keer bekeken
  •  
In de uitzending van donderdagavond was te zien hoe Alberto Stegeman in zijn programma 'Undercover in Nederland' de misstanden in zorgboerderij de Hoge Aard aan het licht brengt. Wij hebben de boerderij om een reactie gevraagd en ontvingen onderstaande schriftelijke verklaring:


De Directie van de Hoge Aard herkent zich in het geheel niet in de aantijgingen die door het programma van Alberto Stegeman zijn opgetekend. De heer Stegeman heeft zijn programma gebaseerd rond de verklaringen van meerdere personen, waaronder een ex-medewerker en een ex-vrijwilliger waar de Hoge Aard niet verder mee wilde, dan wel kon werken. Soortgelijke verklaringen zijn eerder geuit aan het adres van Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant. In 2014 hebben Bureau Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoek gedaan naar de Hoge Aard.De Hoge Aard is een kleine zorgboerderij waar kinderen worden geplaatst met verschillende gedragsproblemen en soms ook ernstige beperkingen. Naar aanleiding van de aankondiging van het programma van Alberto Stegeman heeft Bureau Jeugdzorg nogmaals indringend onderzoek gedaan naar de veiligheid van de kinderen. De conclusie is dat De Hoge Aard voor de kinderen een veilig en therapeutisch goed verblijf is.

Wij betreuren het ten zeerste dat door alle publicaties en media-aandacht de kinderen onder grote druk komen te staan en dat is juist niet wat ze nodig hebben. In recente gesprekken met een vertrouwensarts hebben de kinderen gezegd dat ze het goed naar hun zin hebben op de Hoge Aard. En dat werd ook nog eens duidelijk tijdens een bijeenkomst georganiseerd door de gemeente Gilze en Rijen met de burgemeester en familie en betrokkenen. Kortom: de "bevindingen" zoals Stegeman die presenteert komen wat ons betreft niet overeen met de realiteit. Wij voelen ons daarbij gesteund door de onderzoekbevindingen van BJZ en IGZ als ook daar uitlatingen van kinderen zelf in de richting van een onafhankelijke vertrouwensarts.

Wij hebben met Alberto Stegeman gesproken en hem verzocht om niet over te gaan tot het uitzenden van allerlei aantijgingen die niet kloppen. Wij hopen dat hij hier gehoor aan geeft.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.