Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Deze producten flopten en zijn straks te bewonderen in het Museum of Failure

  •  
20-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
failure2
Ken je Coca Cola Blak nog? Vast niet. Het drankje - cola met koffie-extract - was een tweejarige leven beschoren en heeft het Nederlandse supermarktschap nooit gehaald. De lasagne van tandpastafabrikant Colgate? Daarmee liep het ook niet goed af. In het Zweedse Helsingborg is nu een collectie te bewonderen van deze ‘mislukte’ producten.
Samuel West, curator van het Museum of Failure , meent dat ‘innovatie mislukking vereist’. In zijn tempel vol fiasco's zijn allerlei bewaarde levensmiddelen, verzorgingsproducten en technologie te bewonderen: Nokia N'Gage, een spelcomputer van de gelijknamige Finse fabrikant, de vrouwenpennen van Bic, de technologie van Apple uit de jaren negentig die handschriften kon herkennen, het elektronische gezichtsmasker waardoor je eruit zou zien als Linda Evans uit Dynasty .
lasagne
Het Zweeds-Noorse entertainmentprogramma Skavian  zocht curator West op voor een korte demonstratie:
Het Museum of Failure opent 7 juni zijn deuren.
Door naar de Pauw topics.

Meer over:

zweden, museum
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.