Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Deze vrouw in minirok en naveltrui zorgt voor ongenoegen in Saoedi-Arabië

  •  
18-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
vrouw schaars gekleed Saoedi Arabie
Een video op Twitter zorgt voor ophef in het conservatieve Saoedi-Arabië. Het filmpje  duurt slechts zes seconden, maar dat is meer dan genoeg om de Saoedische samenleving op de kast te jagen. Een vrouw loopt in het openbaar in een minirok en een naveltrui. Zomers gekleed dus, althans, naar Nederlandse maatstaven. De autoriteiten in Saoedi-Arabië zijn een onderzoek gestart.
De video verscheen dit weekend op Snapchat en is opgenomen in Ushaygir, op 155 km afstand van hoofdstad Riyaad, één van de meest conservatieve regio's van het land. De video werd geüpload door een vrouw met de naam Khulood en leidde tot een stevig debat op social media, meldt RTL Nieuws . Sommige Saoediërs riepen om haar arrestatie omdat ze de strikte kledingvoorschriften van het land niet zou naleven. Ander inwoners van het land namen het voor haar op en prezen haar lef.

Rihanna

Begin deze maand leidde een buitenechtelijk zwembaduitje van de vooraanstaande Saoedische prins Hassan Jameel met de Amerikaanse ster Rihanna ook al tot een hoop ophef in het streng islamitische land.  
Meer Pauw zie je hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.