Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Hoofddoekdebat: Esmaa Alariachi versus Bas van 't Wout

  •  
19-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
hoofddoek
De Amsterdamse politie overweegt het hoofddoek toe te staan binnen de gelederen om zo  meer allochtone agenten te werven, al is zo'n besluit direct in strijd met de gedragscode van de politie. VVD-Kamerlid Bas van 't Wout debatteerde erover met Esmaa Alarchi, voorzitter van de moslimvrouworganisatie Al-Nisa en voormalige 'Meid van Halal'.
Van 't Wout beroept zich op een belangrijke Nederlands principe: scheiding van kerk en staat. Mede hieruit komt één van de gedragsregels van het politiekorps voort: volstrekte neutraliteit uitstralen. Geen VVD-button, geen ketting met een Latijns kruis en geen hoofddoek.
“De samenleving verandert,” opperde Alarchi. Ooit waren tatoeages uit den boze bij de politie, nu niet meer. Bovendien, zo stelt Alarchi: "Mijn hoofddoek gaat niet ten koste van mijn neutraliteit. Ik ben professioneel en integer."
Jörgen Raymann, ook aan tafel, nam stelling tegen het hoofddoek bij politievrouwen in. "Waar is dan de grens?"
Meer politiek? Klik hier!

Meer over:

politie, vvd, hoofddoek
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.