Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

In Barcelona loopt de hongerige strandgast het risico op E. coli-besmetting

  •  
16-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
straat-mojito
Een blikje condenserend bier, een beker koude mojito of een warme hap. Op een druk strand in een toeristische badplaats wemelt het vaak van de straatverkopers. Maar weet wat je eet. Op het strand in Barcelona loop je als hongerige consument het risico op een E. coli-besmetting. 
Spanje is een populaire zomerbestemming. Vorig jaar brachten ruim 2,1 miljoen Nederlanders hun vakantie er door. Een van de meest bezochte steden in Spanje: het Catalaanse Barcelona. 
De Spaanse krant El País onderzocht vier van de meest verkochte producten op de drukke stranden van de havenwijk Barceloneta: de mojito, twee soorten sandwiches en een beker sangria.
Meteen na aankoop gingen de waren naar een laboratorium. Op de sangria na, werd overal de bacterie E. coli in aangetroffen. E. coli bevindt zich in menselijke uitwerpselen en is een beruchte ziekmaker. De onderzoekers vermoeden dat de straatverkopers, die vaak illegaal verkopen, hun handen niet wassen en zo bekertjes, ijs en broodjes besmetten.
Ook de hitte speelt een rol. De mojito, geserveerd met ijs, was enkele minuten na aankoop al 15,6 graden, een goede broedplaats voor bacteriën.

Meer over:

e.coli, barcelona
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.