Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

'Je bent zo bang om je familie kwijt te raken'

  •  
04-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Nassiri Belaraj
In de openhartige driedelige serie ‘Familie, geloof en hoop’ worden de homoseksuele Nassiri Belaraj en Souad Boumedien gevolgd in hun missie om homoseksualiteit binnen de Marokkaanse gemeenschap zichtbaarder te maken. Hun credo: we zijn er, en we gaan niet meer weg. Souad en Nassiri zijn te gast om te praten over hun strijd.
Nassiri vertelt: "Ik had geen rolmodellen waarnaar ik op kan kijken. Nu heb je bijvoorbeeld Tofik Dibi". Binnen de Marokkaanse cultuur heerst een taboesfeer en een schaamtecultuur rondom homoseksualiteit. Dat proberen wij te doorbreken". Nassiri wordt een rolmodel genoemd. Hij wil mensen behoeden voor de moeizame route van emancipatie die hijzelf heeft moeten doorlopen.
Souad Boumedien: "We hebben een hetero-gemeenschap die ons ontzettend gesteund heeft. Mensen zien dat het een vorm van uitsluiting is als wij de vrijheid niet hebben om onszelf te zijn." 
Souad en Nassiri willen tijdens de Canal Pride met een Marokkaanse boot meevaren onder de naam Pink Marrakech. Maar dan moeten ze wel genoeg geld ophalen. Hier kan je sponsor worden!

De serie 'Familie, geloof en hoop' is vanaf zondag 7 mei te zien op NPO 2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.