Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Moeder OG3NE overleden

  •  
13-07-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
292 keer bekeken
  •  
OGENE
Isolde Vol-Malee, de moeder van Lisa, Amy en Shelley van de formatie OG3NE, is woensdag in het bijzijn van haar geliefden overleden. Ze leed al een aantal jaar aan een zeldzame vorm van botkanker.
Hoewel Isolde ongeneeslijk ziek was, verscheen ze in Kiev om haar dochters te steunen tijdens het Eurovisie Songfestival. OG3NE reageerde destijds geëmotioneerd op de onverwachte komst van hun moeder. "We hadden het totaal niet verwacht. Er was al vaker gezegd dat het niet mogelijk was, te zwaar, dat het niet verstandig was. Maar zij dacht: wat maakt het uit dat het niet verstandig is en dus is ze gewoon gegaan. Dit wil je gewoon met z'n allen meemaken", aldus oudste zus Lisa.
In april, een week voordat het trio naar Kiev zou afreizen, waren de zussen te gast bij ons in de studio en zongen daar hun Songfestival nummer Lights and Shadows . Destijds vertelden de zangeressen over hun moeder: "Ze is vooral een inspiratiebron geweest. Het lied is niet voor haar of over haar. Wij weten dat als iemand ziek is, je hele familie ziek is en niet alleen die persoon. Onze moeder is echt belangrijk geweest, we gebruiken het lied om een inspiratiebron te zijn voor mensen die in onze situatie zitten. Wij willen heel graag met dit nummer een positieve boodschap en kracht geven. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa."
Het nummer is geschreven door de vader van de zussen en Rory de Kievit, de vriend van Shelley.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.