Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

'Nederland moet een minister van Milieu krijgen'

  •  
24-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4038.w400.r400-225.edde986
Vlak voor het weekend vroegen we onze lezers of het aanstaande kabinet Rutte-III een eigen minister van Milieu moet krijgen. De uitslag van de poll laat aan duidelijkheid niet te wensen over.
79 procent van de ruim 1500 deelnemers aan de poll stemde ‘eens’. Negentig hoogleraren pleitten in april al voor een minister voor Klimaat en Energie met een eigen ministerie. Formatiepartner D66 is voor. Het grootste deel van de respondenten schaart zich dus achter dit idee.
Minister van Milieu
De negentig hoogleraren zijn stellig: Nederland moet een energietransitie doormaken en heeft daar één sterke leider bij nodig. GroenLinks pleitte in het verkiezingsprogramma al voor zo’n milieuminister, D66 (nog wel aan de onderhandelingstafel) deelt die wens.
De portefeuille milieu is nu van minister Melanie Schultz van Haegen. Haar ministerie van Infrastructuur en Milieu is voortgekomen uit het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Krijgen we in de toekomst een aparte minister van Milieu? En belangrijker nog: wie moet dat worden? De toekomst zal het leren. Eerst moet er maar eens een nieuw kabinet worden gevormd. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.