Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Precies 53 jaar gelden: Stones-fans breken het Kurhaus af

  •  
07-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20170808-pauw-kurhaus_7
Vandaag, precies 53 jaar geleden, hield men in Nederland de adem in. The Rolling Stones kwamen optreden in het chique Haagse Kurhaus-hotel. Met hun lange haren , harde muziek en enorme populariteit onder de jongeren stonden de Britten te boek als het ruigste van het ruigste. The Stones konden nog net vier nummers spelen voordat de pleuris uitbrak. Totale schade: 20.000 gulden.
Een kaartje voor het gevreesde, en inmiddels beruchte optreden kostte 7 gulden. De 1500 bezoekers waren daarmee goed voor iets meer dan 10.000 gulden aan inkomsten. De kosten om de artiesten te laten invliegen laten we dan nog buiten beschouwing.
Nadat toetsenist Ian Stewart een fles in zijn gezicht kreeg gesmeten — de hele inboedel vloog inmiddels door de zaal — werd de band via een vluchtroute uit het Kurhaus geleid. Honderd politiemannen sloegen de dolle massa uiteen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.