Pauw is weer terug op 4 september!

Reacties op klimaatscepticus Marianne Zwagerman

Reacties op klimaatscepticus Marianne Zwagerman

Marianne Zwagerman komt al de hele week voorbij op televisie en radio met uitlatingen over klimaatverandering. Dit leidde tot veel ongenoegen. Zwagerman zegt: ‘het is een politieke realiteit die is gecreëerd, het is niet een wetenschappelijke realiteit’.

Vooral de term ‘klimaatontkenner’ vindt Zwagerman kwalijk. “Want die is geleend van de mensen die de Holocaust ontkennen. Dus je wordt dan in de hoek geduwd dat je bijna een oorlogsmisdadiger bent”. Dit zei ze zondag bij Rick Nieman in het programma WNL op Zondag. Wij hebben een aantal scherpe reacties op de uitspraken van Zwagerman op een rijtje gezet:

Pieter Derks slaat terug bij het Radio 1-programma De Nieuws BV met wat je een koekje van eigen deeg zou kunnen noemen: “Het bestaan van Marianne Zwagerman is ook maar fabeltje, een die ons door de mainstream media wordt opgedrongen”.

Al was Zwagerman weinig onder de indruk van het betoog van Pieter Derks, maakt ze duidelijk via Twitter.

 

Ook NOS-meteoroloog Gerrit Hiemstra mengt zich in de discussie. Hij laat aan duidelijkheid niet te wensen over.

 

Hiemstra hamert erop dat de uitlatingen van Zwagerman over klimaatverandering slechts een mening betreffen. Haar uitlatingen zijn niet feitelijk onderbouwd.

Schrijver Barry Smit ziet daarom ook een rol voor nieuwsredacties weggelegd om ‘kwakzalvers’ met een mening geen podium te bieden.

 

 

Meer over klimaatverandering lees je hier.

 

Recent in: MEDIA