Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Rosanne Hertzberger: ‘We betalen GeenStijl terug met gelijke munt’

  •  
06-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
255 keer bekeken
  •  
20170505-pauw-hertzenberger_4
‘Beste adverteerders op GeenStijl en Dumpert, u betaalt mee aan vrouwenvernedering,’ zo begint het paginagrote pamflet dat NRC-columnist Rosanne Hertzberger en 137 andere vrouwen ondertekenden en vandaag te lezen is in de Volkskrant en NRC Handelsblad.
GeenStijl vroeg afgelopen weekend om ‘seksistische complimentjes’ aan de zogeheten reaguurders onder een artikel over een Volkskrant-journaliste. Het regende opruiende reacties. Hertzberger vroeg zich vervolgens af of adverteerders op websites als GeenStijl en dumpert.nl dit wel moesten willen, wat een hevige reactie teweegbracht. Adverteerders Grolsch, KWF Kankerbestrijding en Defensie trekken zich terug. Vandaag schrijven Hertzberger en gelijkgestemden: ‘Normaal luidt het devies: niet reageren, don't feed the trolls. (-) Maar dit gaat veel verder.’
In de uitzending debatteerde Hertzberger met journalist Roderick Veelo . "We betalen GeenStijl terug met gelijke munt," zei Hertzberger. Veloo: "GeenStijl op zwart proberen te krijgen, het is een gotspe."

MEER MEDIA-GERELATEERD NIEUWS? DAT VIND JE HIER!

Meer over:

geenstijl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.