Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Donderdag bij Pauw

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Uitzending dingding
bas en esmaa aankondiging
De Amsterdamse politie overweegt een hoofddoekje toe te staan om zo meer allochtone agenten te werven. Dit is echter in strijd met de gedragscode van de politie, waarin staat dat het dragen van religieuze symbolen niet strookt met hun neutraliteit. Een debat hierover tussen voorzitter van de moslimvrouworganisatie Al-Nisa  Esmaa Alariachi en VVD-Kamerlid  Bas van 't Wout .
joep beving 18 mei 2017
Reclamemaker Joep Beving maakte al jaren muziek voor eigen plezier, tot hij een burn-out kreeg. Toen werd muziek maken ineens serieus. Joep, die last had van slapeloosheid en paniekaanvallen, speelde zichzelf rustig achter zijn piano. Op aandringen van vrienden nam hij zijn stukken op. Het album zette hij zelf op Spotify, een track belandde in de veelbeluisterde playlist Peaceful Piano. Inmiddels zijn we 70 miljoen streams verder. Een tweede album, Prehension , verscheen onlangs op het gerenommeerde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Over het wereldwijde succes, de reacties op zijn muziek en zijn plannen schuift Joep Beving aan.
Op 23 mei 1977 werden zowel een trein (bij De Punt) als een basisschool in Bovensmilde in gijzeling genomen door Molukse jongeren. Zij waren de lakse houding van de Nederlandse regering zat, ze eisten actie voor hun ideaal: een eigen Molukse republiek. Drie weken lang beheersten trein en school het wereldnieuws. Over die dagen, de motieven van de gijzelnemers en de verstrekkende gevolgen op de gijzelaars, maakte Coen Verbraak de documentaire Wij Willen Leven . Die wordt op 23 mei aanstaande uitgezonden. Verbraak schuift aan met oud-leering Roelof Snippe en schooldirecteur Evert van der Vliet. Zij vertellen hoe het hen na de gijzeling is vergaan.
Raymann + Derks 18 mei 2017
Wanneer mag de politie iemand staande houden op straat? En wat mag je doen als er een inbreker in je huis staat? En kun iemand je aansprakelijk stellen voor een sportblessure?  Jörgen Raymann en Pieter Derks  bespreken hun nieuwe programma De Kleine Lettertjes,  over (de soms bizarre) wet- en regelgeving in Nederland.
Kijk hier de aflevering van donderdag 18 mei terug.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.