Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Na het kampioenschap had ik moeten stoppen

  •  
11-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Munsterman
Na een lange stilte vertelt Joop Munsterman eindelijk zijn verhaal over de periode van bijna twaalf jaar voorzitterschap van FC Twente. In 2003 bijna failliet, 2010 landskampioen en vorig jaar balancerend op de rand van de afgrond. Dit alles staat te lezen in het boek Rood Bloed, dat eind deze week in de winkels ligt.
Wat is Rood Bloed? "Dat laat ik aan de lezer over. Het kan mijn bloed zijn, maar het kan ook een bloedbad zijn." Munsterman heeft momenteel niet zo'n behoefte om naar FC Twente toe te gaan, behalve dan voor zijn dochter, die bij de club voetbalt. Dat is wrang voor een man wiens hele leven aan Twente is verbonden. En de Tukkers de titel van 2010 bezorgde. "Dat was misschien wel het moment geweest dat ik had moeten stoppen. De club werd daarna publiek bezit, ik had daarna beter kunnen terugtreden en anders had ik het verwachtingspatroon anders moeten managen." 
"Spijt heb ik dat ik niet ben weggegaan na het landskampioenschap en wat er gebeurd is dat spijt me voor de supporters. We hebben gefaald als raad van commissarissen," aldus Munsterman.
Meer sport? Kijk dan ook hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.