Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Video: prins William facetimet met Lady Gaga over taboe op geestelijke gezondheid

  •  
18-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
william-gaga
In The Daily Telegraph gaf de Britse prins Harry (32) maandag een openhartig interview. Hij sprak over de nasleep van de dood van zijn moeder, prinses Diana, waarbij hij hulp kreeg van een psycholoog. Als ambassadeur van de liefdadigheidscampagne The Heads Together, die het stigma rondom de geestelijke gezondheid wil wegnemen, sprak hij over het vermeende taboe op mental health. Mede-ambassadeur en broer, kroonprins William, deed dinsdag ook een flinke duit in het zakje.
In een gefilmd FaceTime-gesprek met popzangeres Lady Gaga bespreekt  The Duke of Cambridge  het belang van dit thema, en complimenteert haar voor de open brief die zij eind vorig jaar schreef over haar posttraumatische stresssyndroom. De gezamenlijke boodschap van Lady Gaga en prins William: ' Mental illness is the same as physical illness. It's okay to have this conversation .'
De zonen van Lady Di treden in zekere zin in haar voetsporen. Diana vergaarde bekendheid door haar charitatieve werk. Zo probeerde ze in de jaren tachtig het stigma rondom aids te doorbreken, zette ze zich in tegen het gebruik van landmijnen, kwam ze op voor dierenwelzijn en was ze beschermvrouwe van talloze goede doelen. In 1995 ontving zij de Humanitarian of the Year Award.
artikMeer nieuws over gezondheid lees en bekijk je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.