Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

Waarom de gaskraan niet in één keer dicht kan, volgens Henk Kamp

  •  
19-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
henk-kamp
Per oktober wil demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken) de gaswinning in Groningen tien procent verminderen. De gaswinning moet langzaam afgebouwd, te beginnen met deze verlaging van 24 naar 21,6 miljard kuub per jaar. Waarom de gaskraan niet in een ferme draai dicht kan, legde de minister dinsdagavond in de uitzending nog eens uit.
Een hoofdpijndossier, maar toch vooral voor de Groningers zelf, noemde minister Kamp de kwestie-gaswinning. Tijdens de kabinetsovergang zal hij zich erover blijven buigen. "Ik zal eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en die dingen moeten doen die voor de veiligheid voor de mensen in Groningen nodig zijn," zegt Kamp. 
In tegenstelling tot eerdere geluiden, blijkt dat het gasgebruik in Nederland van 24 miljard kuub per jaar terug kan worden geschroefd naar 21,6 kuub. Waarom die gestage afbouw? Dat heeft volgens de minister onder meer te maken met onze huishoudelijke apparatuur.
Meer politiek lees en bekijk je hier!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.