Logo Pauw
PAUW was de late night talkshow van BNNVARA met presentator Jeroen Pauw. Het gesprek van de dag met de hoofdrolspelers uit het nieuws, live vanuit Amsterdam.

We moeten binnen 100 jaar weg van de aarde anders sterft de mensheid uit

  •  
11-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1856 keer bekeken
  •  
stephen-hawking
Volgens de vermaarde Britse wetenschapper professor Stephen Hawking moet de mensheid binnen 100 jaar nieuwe planeten vinden om te kunnen bewonen. Anders dreigt uitsterving voor het leven op aarde.
De 75-jarige wetenschapper heeft een documentaire gemaakt voor BBC: Expedition New Earth . Daarin stelt hij dat klimaatverandering, nucleaire oorlogen, inslagen van asteroïden, pandemieën en overbevolking het voortbestaan op deze planeet al over een eeuw in gevaar brengen.
Afgelopen jaar zei de vooraanstaande natuurkundige al dat de mens maar duizend jaar op deze planeet heeft voordat hij uitsterft. De tijd dringt dus nadrukkelijk in zijn ogen. Deze voorspelling heeft hij nu dus behoorlijk aangescherpt. 
Deze voorspellingen van Hawkings brengt een hoop vragen met zich mee. Want waar zouden we heen moeten? En als we een bewoonbare planeet zouden vinden, wie mogen daar dan heen? De wetenschapper heeft zelf ook nog geen goede oplossingen voor dit probleem. Voor hem staat wel vast, dat ze er moeten komen willen we het voortbestaan van de mensheid waarborgen.
Meer wetenschap bij Pauw? Kijk dan hier.

Meer over:

stephen hawking, bbc
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.